Свързани новини

22.01.2015 16:10

Емил Радев: Латвийското председателство на ЕС ни подкрепя за Шенген

Видян 1847 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи на Латвия Рихардс Козловскис изрази подкрепата на страната си за присъединяването на България към Шенгенското пространство и заяви категорично, че ще работи усилено за постигане на консенсус в рамките на Съвета за разширяването на Шенген.


Подкрепата на министър Козловскис бе заявена в отговор на настояването на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев засилените мерки за сигурност и проверки по европейските граници заради терористичната заплаха над Европа да не се превърнат в нов критерий за присъединяването на България към Шенген. Българският евродепутат отбеляза, че терористичният акт в Париж и предотвратеният в Брюксел доказват необходимостта от по-усилена борба срещу тероризма и засилен контрол по границите, особено с оглед европейските чуждестранни бойци.


Според Емил Радев темата за сигурността на границите е особено чувствителна в България, защото е обвързана с членството на страната в Шенген. 


"Многократно Европейската комисия и Парламента са заявявали, че България отговаря на всички технически изисквания за членство, гарантира сигурността и опазването на европейските граници и е способна да посрещне новите предизвикателства", категоричен бе той.


Министър Козловскис и неговият колега министърът на правосъдието на Латвия Дзинтарс Расначс представиха приоритетите на Латвийското председателство в сферата на правосъдие и вътрешен ред по време на заседанието на ресорната комисия на Европейския парламент в сряда. През следващите шест месеца Латвия ще работи усилено по пакета за защита на личните данни, борбата с тероризма, защитата на финансовите интереси на Европейския съюз, правата на обвиняемите по наказателни дела, новата стратегия за вътрешна сигурност на ЕС и нелегалната миграция.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак