Свързани новини

17.12.2014 10:54

Парламентът в Гърция избира президент

Видян 1201 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцкият парламент днес ще гласува на първи тур за президент. От вота зависи съдбата на правителството и политиката на икономии, която страната провежда от 2010 година, предаде АФП. Ако до края на годината парламентът не успее да избере държавен глава, правителството ще бъде принудено да свика предсрочни парламентарни избори.


Гласуването ще бъде проведено без предварителен дебат и ще започне в 19 часа местно време. Премиерът на Гърция Андонис Самарас свика предсрочни президентски избори в опит да задържи властта, въпреки неуспеха му в прекратяването на международната програма за финансова помощ а Гърция в размер на 245 млрд. евро.


Самарас измести напред с два месеца президентския вот, след като финансовите министри от еврозоната заключиха, че Гърция не е завършила всички необходими реформи, за да получи последния транш от спасителната помощ, който ще сложи точка на четиригодишната финансова програма. Президентската борба – вот сред членовете на парламента - за приемник на Каролос Папуляс се очакваше през февруари, но сега първият рунд ще се проведе на 17 декември. Следващи гласувания са предвидени за 23 и 29 декември. Самарас трябва да намери 180 вота в парламента, за да избере нов президент, но неговата управляваща коалиция има едва 155 депутати. Ако не успее да открие още 25 гласа от независимите депутати и представителите на по-малки партии, той ще трябва да свика предсрочни парламентарни избори. Социологическите проучвания сочат, че той би загубил от крайно лявата партия Сириза.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби