Свързани новини

11.11.2014 11:21

Наплив на туристи от Беларус и Израел през сезон 2014, отчита браншът

Видян 1166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Туристическият бранш отчита минимален ръст в броя на чужденците, почивали у нас. Сезонът 2014 е бил труден и резултатите са скромни. Това съобщава „24 часа", като се позовава на анализ на данните за 7-те месеца от април до октомври включително, предоставен от Бургаската регионална туристическа камара.


1 242 529 туристи са посрещнати с чартърни полети и автобуси. Това е 2 % повече за същия период на миналата година.


Председателят на камарата Иван Иванов намира за тревожен спада при скандинавските туристи. Той е най-силно изразен на шведския пазар - 28,7 %. Финландците са намалели с 16 %, а при датчаните спадът е с повече от 11 пункта.


Въпреки опасенията на туроператорите заради нестабилната обстановка в Украйна и проблемните пътувания през страната, най-висок е ръстът при туристите от Беларус - 41 %. От страна на поляците се наблюдава засилен интерес. Полските туристи са с близо 17 % повече в сравнение със същия период на миналата година.


Сред положителните тенденции се отбелязва и връщането на израелските туристи - след лекия спад м.г., който се обясняваше с атентата на летището в Бургас на 18 юли 2012 г., сега от Тел Авив са пристигнали 7,6 % повече летовници.


По-слаб сезон в сравнение с миналата година отчитат в Слънчев бряг. Такова е становището както на представителите на дребния бизнес, свързан с туристическите услуги, така и на едрите хотелиери, коментира изпълнителният директор на курортното дружество Златко Димитров.


Имало дори откази от предварителни заявки за любима атракция на младите туристи - бар-кроловете. Според Димитров това е знак за пренасочване на потоците към други курорти. Той посочи още, че съседните Турция и Гърция привличат със сериозни намаления и по-раздвижена чартърна програма.


Забелязва се сериозен отлив и при румънците - хотелите, които още през май се пълнели с гости от северната ни съседка, тази година били полупразни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец