Свързани новини

04.11.2014 11:45

Радан готов за премиер от ГЕРБ

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че, ако бъде предложен от ГЕРБ, е готов да стане премиер, но ”само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си."


Той съобщи чрез личния си профил във Фейсбук, че във вторник сутринта е провел личен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


 ,,Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена. Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си”, пише Кънев.


Името му бе свързано с премиерския пост в неделя от преговарящия от страна на ГЕРБ евродепутат Томислав Дончев. Преди началото на поредните консултации с РБ за програмата на евентуалното бъдещо съвместно правителство той заяви, че ако има несъгласия, свързани с позиции в Министерския съвет, персоналния състав от страна на Реформаторския блок, "отвореността и загриженост за ситуацията" в неговата партия стига дотам, че освен за титулярния вариант за кабинет с премиер Бойко Борисов, тя е готова и за други варианти. "Включително да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ с премиер, примерно, г-н Кънев”, каза Дончев.


 По-късно във вторник на влизане за консултациите на РБ с президента Росен Плевнелиев, лидерът на ДСБ не пожела да коментира допълнително написаното в профила му във Фейсбук.


 Много ясно беше написано за какво става дума на база на един личен разговор, посочи Кънев.


 Във вторник следобед предстои да продължат и преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок за формулата на новото правителство. Oчаква се да бъдат обсъдени персоналните назначения в новия кабинет. Преди ден стана ясно, че Реформаторският блок ще настоява за пет министерски места и запазването на Христо Иванов като правосъден министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни