Свързани новини

28.10.2014 13:51

Бедственото положение в Севлиево остава

Видян 927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към момента бедственото положение в община Севлиево остава, каза Иван Иванов, кмет на община Севлиево. Осем села продължават да са без електричество. Той допълни, че има села, които са с частични нарушения на електрозахранването, като при тях е възстановено високото средно напрежение, но при по-ниското напрежение има много аварии, предаде Фокус.


В тези 8 села има липса и на телекомуникации, като допълнително работят още шест екипа. Има екипи от Горна Оряховица, от Варна, допълнително 16 човека, които днес работят на терен и се надяваме до края на деня във всички населени места да има електричество. Дори и в град Севлиево продължава да има все още къщи без ток, обясни Иванов.


Днес само едно училище и две детски градини не работят на територията на общината, като всички други провеждат нормално учебните си занятия.


Вследствие на валежите от четвъртък има нанесени много материални щети по водохващанията, които са на река Росица и много по пътната инфраструктура в посока село Стоките и местността Лъкът . Нанесени са поражения по мостове, пътни съоръжения, дворни стени. Вследствие на мокрия сняг от събота и неделя има поражения в града по автомобили, огради, сгради. Всички пътища вече са проходими, но така или иначе има нужда от още доста разчистване. Във високата планинска част продължават да падат дървета, което не означава, че са разчистени, защото екипите вървят и режат, а след тях падат други дървета, каза още кметът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец