Свързани новини

23.10.2014 15:34

Станишев към Андриукатис: Достъпът до здравеопазване е ключ към социалното равноправие в Европа

Видян 873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на пленарната сесия в Страсбург, лидерът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с Витенис Андриукатис, комисар по здравеопазване и безопасност на храните.


Портфолиото на Андриукатис е от особено значение за социалистическото семейство, тъй като здравеопазването в Европа се основава на солидарни принципи. Станишев отбеляза, че като здравен министър в Литва, Андриукатис е направил много в посока равните права и достъп до здравеопазване на гражданите. Лидерът на ПЕС  изрази убедеността си, че комисарят ще продължи да работи за усъвършенстване на солидарната здравна система и на европейско ниво. Станишев отбеляза, че по настояване на Групата на социалистите и демократите, фармацевтичната индустрия ще бъде част от портфолиото на Андриукатис и подчерта: "Това е важен знак за нашето семейство и Вие ще бъдете гаранция за въвеждането на прозрачност в сектора".


По време на срещата Станишев повдигна въпроса за електронното здравеопазване България. "Министър Таня Андреева разработи проект за електронно здравеопазване по модела на Естония, който в момента е замразен и няма развитие. Ще разчитам на Вашето съдействие Комисията да настоява за скорошното въвеждане на електронното здравеопазване в България. Това е от особено значение за постигането на повече прозрачност при разходването на публичните средства за здраве", каза Станишев.


Лидерът на ПЕС поздрави Андриукатис за силно експертното му представяне по време на изслушванията и му пожела успех в разработването на стабилна и прозрачна здравна система в Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей