Свързани новини

13.10.2014 16:18

Осъдиха петима мъже за присвояване на 1,7 млн. лева

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивският окръжен съд осъди петима души за укриване на данъци в особено големи размери. Това са Костадин Ватралев, Асен Ватралев, Ангел Кьосев, Емил Алексиев и Григор Гърчев, главните действащи лица в т.нар. Захарна афера, при която те източили 1,7 млн. лева ДДС от сделки с джиесеми, луксозни автомобили и имоти.  


Фирмите, чиито управители били осъдените, търгували със захар и въртели далавери, за които бизнесмените сега получиха присъди.


Костадин и Асен Ватралеви ще лежат зад решетките по 2 години, като на Костадин му се налага глоба от 6 бона и конфискуване на недвижими имоти, а на Асен 4-годишен изпитателен срок.  


Ангел Кьосев, Емил Алексиев и Грирог Гърчев са осъдени на една година затвор, наложени са им парични глоби, както и изземване на личните автомобили.


Припомняме, че петимата мъже бяха признати за виновни в това, че през периода март 2009 г. – ноември 2009 г. в качеството си на управители на повече от шест фирмени дружества в Пловдив са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Измамниците били ''изрядни'' пред държавата, с помощта на писмени декларации, които се изискват по закон, като при водене на счетоводството били съставени документи с невярно съдържание, като дневници за покупки. Отразени са и фактури, издадени от различни дружества, на които не са налични данъчни събития, а е приспаднат неследващ се кредит. Общият размер на парите, с които осъдените ощетили държавната хазна е 1,7 млн. лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни