Свързани новини

01.10.2014 14:51

Внимание: Нова телефонна измама

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пострадали от телефонните измамници граждани алармираха, че ,,алоджиите" стават все по-обиграни в изпипването на схемите, с които се опитват да излъжат и оберат хората.


Докато преди безочливи жени, предимно от ромски произход, звъняха и плачеха в слушалката, то сега крадците вече успяват да се сдобият с личните данни на евентуалните си жертви, още преди да им бъде позвънено. В същото време наглеците са стигнали до там, че си позволяват да използват имена от публичното пространство, на които хората имат доверие и биха повярвали.


Потърпевшите разказват, че вместо неграмотен ридаещ ром, на домашния телефон звъни човек със сериозен глас и добър речник. В един от последните случаи лъжецът се  представя за известния хирург проф. Гайдарски и дори се опитва да успокои хората отсреща, че всичко ще бъде наред. След като вече е всял паника, пита дали семейството  е получило обаждане от полицията, тъй като от Второ или някое друго РПУ ще бъде изпратен полицай, пред който да бъде подписана жалба. Тя трябва да бъде срещу шофьора, блъснал току-що седем човека на пешеходна пътека и заловен с 3,5 промила алкохол в кръвта. Когато приключи тирадата си, мнимият професор за повече достоверност иска имената на детето - уж, за да не бъде допусната някаква грешка. След последвалата "справка" съобщава, че объркване няма и пострадалото дете на човека, вдигнал телефонната слушалка, се намира в Пирогов или друг спешен център. Родители, преживели този терор споделят, че дори и миг по-късно да осъзнаеш, че рожбата ти е в съседната стая или жива и здрава на училище, стресът е достатъчно голям, за да се озовеш сам в болницата или поне с шепа успокоителни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей