Свързани новини

12.09.2014 14:20

ГЕРБ: БНБ се бави с казуса КТБ

Видян 1120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проблемът с Корпоративна търговска банка поставя пред изпитание цялото общество и измества фокуса от многото други проблеми, които има в държавата. Това се казва в отворено писмо на ГЕРБ до управителя на БНБ Иван Искров, изпратено до медиите.


„От ПП ГЕРБ изразяваме недоволство от начина, по който Българската народна банка управлява процеса на специален надзор над Корпоративна търговска банка и Търговска банка „Виктория". Осъзнаваме необходимостта от надеждна оценка на реалното състояние на затворените банки, но не приемаме сроковете, предлагани от Българската народна банка. Недопустимо е вече трети месец квесторите, назначени от БНБ, да не могат да предоставят изчерпателна информация за реалното състояние на КТБ. Прибързаните и противоречиви изказвания на управителя на БНБ Иван Искров допълнително нагнетиха напрежение и създадоха усещане за неуправляемост на процеса.


Нашите опасения са, че отлагането на информацията за реалното състояние на банката крие риск от допълнително влошаване на нейните активи и увеличава цената на нейното оздравяване. Нещо повече, липсата на информация за състоянието на капитала на банката не дава възможност за формулирането на стратегия за решаване на проблема”, се посочва в писмото.


От ГЕРБ изразява категорична позиция, че ще подкрепят всички мерки за спасяване на вложенията на гражданите и бизнеса и призовават Българската народна банка да обърне сериозно внимание на всички потенциални инвеститори, заявили интерес да се включат в капитализирането на банката за да се ангажира в минимална степен обществен ресурс.


Според Борисов, квесторите назначени от БНБ трябва незабавно да излязат с доклад за състоянието на КТБ.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате