Свързани новини

12.09.2014 13:15

Кипър притеснен за следващия транш от кредита

Видян 1167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шансовете Кипър да получи следващия транш от помощта от международните кредитори са малки, след като очевидно те не са доволни от новия закон за ипотечните кредити. Това заяви днес говорителят на кипърското правителство, цитиран от МИА.


Според Никос Христодулидис правителството е в много тежка ситуация и опитва да ограничи последиците ако не получи следващия транш от помощта.


Министрите на финансите от ЕС утре ще обсъдят помощта за Кипър. Страната очаква да получи 436 милиона евро в края на септември. През март миналата година Кипър получи пакет от международна помощ в размер на 10 милиарда евро. Комисарят на ЕК по икономическите въпроси днес заяви, че някои части от новия закон, приет в Кипър миналата седмица, наред със проектозакона за ипотеките, очевидно не спазват условията на пакета за помощ.


Кипърското правителство остава ангажирано с изпълнението на споразумението с международните кредитори и въвеждането на мерките, необходими за оздравяване на икономиката. В това ще уверява днес колегите си от еврозоната финансовият министър на Кипър Харис Георгиадис от името на президента на страната Никос Анастасиадис, пише в. Български новини.


На срещата на Еврогрупата днес в Милано ще се дискутира изпълнението на антикризисната програма в Кипър. Международният валутен фонд също обяви пакета закони за продажбата на ипотекираните имоти за погасяване на необслужваните кредити за “неприемлив” и се въздържа от решение за своя транш към Кипър, изчаквайки откончателния доклад на тройката и решаването на конфликтния проблем.


Кипърският финансов министър Харис Георгиадис, който участва в срещата на Еврогрупата днес, ще направи опит за преодоляване на възникналото сериозно напрежение и разногласие с тройката международни кредитори заради приетия от парламента пакет от закони за продажба на заложената като обезпечение собственост на банковите длъжници. Той ще информира колегите си за действията, предприети от правителството за решаване на проблема.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.