Свързани новини

08.09.2014 14:47

Връщат 24-часовите дежурства в повечето затвори

Видян 888 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надзирателите в някои родни затвори успяха да получат връщане на 24-часовото дежурство, предава нюз.бг.


В 80 на сто от затворите у нас отново ще се работи по т.нар „смесен режим", в който се включва и нарядът от цяло денонощие. В други затвори остава 12-часовият режим, а ситуацията за затворите в Ловеч и Буйчиновци ще стане ясна в петък.


За компромиса от страна на Министерство на правосъдието съобщи служебният министър на правосъдието Христо Иванов на брифинг след поредната среща на правосъдното министерство и директори на някои затвори у нас.


Припомняме, надзирателите в местата за лишение от свобода гласно изразиха недоволството си и дори на места излязоха на протести срещу забраната за 24-часови дежурствата и за въвеждането единствено на 12-часови смени.


Министър Иванов обяви, че това е временно отстъпление от забраната за такива дълги смени, а продължителността на този компромис ще зависи от новото ръководство на правосъдното ведомство в следващото правителство.


„Няма риск от наказателна процедура от страна на Европа", се зарече обаче министърът на правосъдието. Той пое и още едно обещание, а именно до края на мандата му като служебен правосъден министър да намери решение на редицата проблеми в родните затвори.


Част от това решение, по думите на министъра, може да бъде и приемането на специален закон. „Нашата задача е да оставим една пътна карта с конкретни решения, които да изведат системата от сегашното и състояние", обясни целите си министър Христо Иванов.


За спада на напрежението между надзиралите призна и директорът на дирекция „Изпълнение на наказанията" към МП Росен Желязков. „Това е пътят за работа и за решаване на проблемите", посочи и председателят на синдиката на затворите Иван Петров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате