15.12.2008 09:45

Ректори: Най-безобразната реституция се извърши в Студентски град

Видян 2092 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Димитър Дилчев, кмет на район Студентски каза, че най-добрите предложения за бъдещето на Студентски град ще ги дадат самите студенти.


Държавата да направи, каквото счита, аз ще изпълнявам. Заведенията могат да бъдат затворени, ако се намери законово положение, подчерта Дилчев пред бТВ, цитиран от БГНЕС. Проф. Ваньо Митев, ректор на МУ каза от своя страна, че исканията на студентите са справедливи. Според него трябва да се спре реституцията или да се изнесе Студентски град, което е невъзможно. Той като ректор подкрепя студентите и е отменил учебните занятия за провеждането на шествието на 12 декември. От своя страна проф. Борислав Борисов ректор на УНСС каза, че най-безобразната реституция се е извършила в района на Студентски град. Съветът на ректора е уведомил премиера Сергей Станишев за тежката ситуация в Студентски град. В момента МС е внесъл закон за спиране на реституцията в НС. Но според него този проектозакон има обструкции в Парламента. В момента обществеността трябва да подкрепи този проектозакон да стане закон. Макар, че според него това е късно, защото вече Студентски град отдавна вече не е студентски. В момента трябва да има мораториум на строителство. Всичко, което го няма в студентските градове по света, тук го има. Тук има изключително скъпи заведения, секс шопове, казина, което е абсурдно.


Петър Неделчев, началник на РПУ в Студентски град каза, че задържаният от шестимата убили с бой Стоян Балтов е пълнолетен. Той каза, че в момента те продължават да работят заедно с прокуратурата за изясняване на случая, като каза, че в момента подробностите са следствена тайна. Студентите се изказаха единодушно за несигурността да се живее в Студентски град, но те не са убедени, че ще се изпълнят техните справедливи искания. Според тях, в момента се наблюдава как институциите си прехвърлят отговорността. Майката на убитото момче каза, че трябва да има наказания за всичко, не само за убийството. Дори и когато си стъпил в градинката, трябва да плащаш глоба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв