12.12.2008 16:04

Съпруг на зам.-министър от ДПС влиза в затвора за 5 г.

Видян 2634 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Присъда от 5 г. затвор при първоначален строг режим наложи Софийски градски съд на бившия председател на агенция „Държавен резерв и военно временни запаси“ Станислав Копаров, съобщиха от съда.


Бившия ръководител на институцията е съпруг за зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, която е и кандидат на ДПС за директор на Държавен фонд „Земеделие“. Съдът лиши още Копаров от правото да заема държавна длъжност за срок от 8 г. Според обвинителния акт бившия председател на резерва е нанесъл вреди на държавата в размер на 8.6 млн. лв. като е закупил ненужно количество брикети. В мотивите на Софийски градски съд е записано, че Станислав Копаров е знаел какви документи е подписал. Целта му е била да облагодетелства производителя на въглища. Съпругът на зам.-министъра на регионалното развитие трябва да заплати на съда и разноските по делото на стойност над 6 000 лв. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд в 15 дневен срок. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева