Свързани новини

10.07.2014 12:20

С 8 млн. лева повишават безопасността на пътуващите между Ямбол и Хасково

Видян 1200 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 8 млн. лв. се инвестират в рехабилитацията на 16 км от път III-7602 Голям Манастир - Инзово - Роза, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура". Рехабилитацията и реконструкцията на 15,8 км от път III-7602 Район I-5 Граница с ОПУ-Хасково - Голям Манастир - Крумово - Инзово - Роза от км 8+600 до км 39+800 - участък Район Миладиновци - Роза от км 23+915 до км 39+800, в област Ямбол е приключила на 98 %, предават от Пътната агенция.


Проектът е по Оперативна програма „Регионално развитие" (ОПРР) и се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.


Стойността на проекта е 8 068 048,15 лева. Изпълнител на строително-монтажните дейности е Обединение „Трейс Ямбол", в което участват: „Трейс Груп Холд" АД и „ПСФ Мостинженеринг" АД. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Хидроконсулт" АД с участници: „Консулт-64" OOД и „Хидроинвест" OOД. Договорът за строителство е на стойност 7 823 801,75 лв. с ДДС, а за строителния надзор - 86 822,40 лв. с ДДС.


По ОПРР се рехабилитират общо над 30 км от път III-7602 Голям Манастир - Крумово - Инзово - Роза. В лот 60 са 15,8 км от третокласния път, а в лот 59 завърши основният ремонт на участък от 14,6 км.


На участъка е извършен ремонт и възстановяване на пътната конструкция, полагане на основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове. Ще бъде поставена нова стоманена предпазна ограда, хоризонтална маркировка и др.


Надеждите са, че по-добрата пътна мрежа ще повиши безопасността на пътуващите между Ямбол и Хасково, ще подобри връзките в границите на Югоизточния район за планиране, ще подпомогне развитието на туризма и достъпа до административни, здравни, образователни и културни услуги.


Със завършването на обекта ще се подобри директната връзка между селищата Голям Манастир, Крумово, Генерал Инзово и Роза. Път III-7602 е пряка транспортна връзка между областите Ямбол и Хасково. Участъкът осигурява достъпа до ТЕЦ „Марица Изток" и поема потока от автомобили към Свиленград, посочват още от АПИ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни