Свързани новини

02.07.2014 09:30

Доказано: САЩ подслушват София

Видян 1572 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специален съд е разрешил през 2010 г. на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ да подслушва 193 държави, сред които и България, разкрива в. Вашингтон пост. Изключение е направено само за четири англоговорящи страни, сред които Великобритания. Това доказва, че шпионската централа е следяла висшата власт в София през този период. Вестникът се позовава на документи, предоставени  от бившия сътрудник на АНС Едуард Сноудън. Те датират от 2010 г. и разрешават на агенцията да прехваща комуникациите според списък от страни и организации, представляващи интерес за американското разузнаване.


Международният валутен фонд, Световната банка, Европейският съюз и Международната агенция за атомна енергия са били също част от законните мишени.


Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия са четирите англоговорящи страни, за които било направено изключение. Заедно със САЩ те образуват групата Пет очи за сътрудничество в областта на разузнаването.


Съдебната заповед за това следене е била с едногодишен срок, издадена от специализиран съд, контролиращ дейността на разузнавателните служби.


Крипто Сити, или централата на АНС, се намира край Вашингтон, скрита от хълмове и гори, припомня Вашингтон пост.  Пътят до там е препречен от охранявани с камери телени мрежи, масивни каменни блокове, хидравлични бариери и бетонни прегради. Неканените гости са посрещани  от "мъже в черно"- тежко въоръжени командоси, които охраняват достъпа. В агенцията кипи трескава дейност. Тя поддържа подслушвателни постове около земното кълбо, дебне товарни кораби по чужди крайбрежия с американски подводници, съоръжени с антени, засича данни чрез чрез тайни самолети и сателити.


В Крипто Сити вероятно е най-голямото струпване в света на суперкомпютри и на математици, информатици и лингвисти, които владеят почти всички езици по света. Дори листчета с актуални информации като резултатите от турнира по софтбол носят грифа: "След прочит да се унищожи незабавно" , разказва Сноудън.  Според бившия служител това е най-мащабната разузнавателна акция, която досега светът е виждал. Под строга секретност Америка, Великобритания, Австралия, Канада и Нова Зеландия систематизират световния обмен на новини. Компютъризацията, дигитализацията и Интернет осигуряват на подслушващите приток от данни, с който те едва могат да се справят.


Този наплив от данни е накарал АНС да въведе нов подход. Създадено е нова подразделение на АНС и ЦРУ. Разузнавачите в него търсят начин да проникват в огромните "складове" за данни, които съдържат почти всяка ценна информация по света. По тази причина хакерите и компютърните инженери са начело на списъка на специалистите, търсени от АНС, разказва Сноудън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Методи за следене по целия свят. В съвременния свят с напредването на технологиите правителствени служби като ЦРУ, ФБР и др. влкючително и български-ДАТО-държавна агенция технически операции могат да ви подслушват,следят в интернет и дори да ви снимат от oхранителна камера ,телевизор, монитор когато те са включени в електрическата мрежа.Следенето се осъществява по целия свят, без вие дори да подозирате. Полицията както и службите могат да ви снимат и проследяват от военни сателити, снимащи с висока резолюция в реално време.Всичко, което правите може да бъде проследено и заснето.От телевизора ви снимат, например в къщи подслушват ви и следят какво гледате.По същия начин това става и с настолни компютри и лаптопи. Следи се всичко, което излиза на вашия екран или дисплей на таблета и смартфона.Дори да им падне батерията пак могат да ви следят....индуцира се ток от антената на устройството.Всичко, което пишете сайтове, пароли, видео, всичко, което съхранявате в паметта на телефона и таблета може да се проследи.Същото е и с настолния компютър дори и да е изключен кабела за интернет.Достатъчно е устройството да е включено в електрическата мрежа.Абсолютно всичко, което е на вашия екран се вижда от някоя правителствена служба стига да решат да ви следят или ако следят някой с който контактувате. Знаят ви пароли, информация....всичко.Всеки един телевизор и монитор може да заснема видеоизображения, които се виждат на монитор от някоя правителствена служба дори и при изключен телевизор.Достатъчно е само да е включен в електрическата мрежа.Снимат ви какво правите в къщи......просто всичко получават детаелна картина.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв