Свързани новини

19.06.2014 13:02

НС отхвърли ветото на Плевнелиев върху МВР закона

Видян 1153 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите отхвърлиха поредното вето на президента Росен Плевнелиев върху върнатия за повторно обсъждане Закон за Министерството на вътрешните работи.


След цяла сутрин спорове и обиди  напълно единодушно народните избраници от БСП, ДПС и "Атака" гласуваха "За" повторното приемане на промените в Закона за МВР.


Дори и след поисканото прегласуване от ГЕРБ ветото на държавния глава падна със 126 гласа "За", 74 гласа "против", които дойдоха само от страна на опозицията и нито един въздържал се народен избраник.


Промените в Наказателния кодекс така и не бяха включени в днешната работна програма на Народното събрание, дори и след желанието за това от страна на ГЕРБ и ДПС.


Няколко пъти опозицията се опита да убеди депутатите да се захванат с измененията в Наказателния кодекс, като ДСП също поискаха разглеждането им. Третите по сила в парламента обаче поставиха условие тези дебати да бъдат след персоналните промени в кабинета "Орешарски", които парламентът трябва да разгледа днес.


"Измененията в Наказателния кодекс не са разменна монета за евтини пазарлъци", се обърна все пак председателят на правната комисия Четин Казак към депутатите от опозицията и добави: "Ако имахте искрена позиция, нямаше да искате вкарване на точката в дневния ред, а после да сте готови да я отказвате".


Крайният резултат обаче бе, че мнозинството в пленарна зала не прие дебатите за промените в Наказателния кодекс да се включат в дневния ред на НС.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби