10.12.2008 12:35

В опасност са антики за над 3 млрд.евро

Видян 1943 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Законът за културното наследство, който предстои да бъде гледан на второ четене тази седмица работи за западните аукционни къщи и нумизматични магазини и в опасност са антики над 3 млрд.евро, които се намират в хората.


Това каза Бойко Ватев от БНД, който заедно с Любен Дилов -син ОДС, дадоха специални изявления в Народното събрание, предаде БГНЕС. Изглежда има сделка между НДСВ и БСП за бързото приемане на законопроекта - от НДСВ сигурно са казали на коалиционните си партньори да подкрепят законопроекта им, а те да отвърнат на жеста, подкрепяйки бюджета, сподели Ватев. Не можем да разберем, защо се бърза със законопроекта за културното наследство, каза от своя страна Любен Дилов-син. Той се обърна към колегата си Ватев и обяви, че с него са били опоненти до скоро. Ватев критикува закона от самото му създаване и досега, но днес имат общо желание. Припомняме, че предложението им законопроекта да отиде за разглеждане в Правна комисия преди второто четене, бе отхвърлено от НС тази сутрин. Това се случи, чрез гласовете „въздържали се“ на БСП, но при подкрепата на ДПС и почти цялата опозиция. „Не искаме да вкарваме в затвора, чрез закона за културно наследство голяма част от българското население“, заяви Дилов-син. Той даде пример с човек, който оре земята си и намери парче керемида. „Грози го до 6 години затвор, ако не спре да оре и не извика поне трима музейни работници, за да идентифицират това парче“, добави той. С текстовете се стимулира неспазването на закона и де факто се унищожава културното наследство, предполагаемото желание на хората да унищожават находките си, поясни той.
Според двамата депутати най-малката беля е този закон да стане неработещ. Прави се голяма поразия, която нарушва българските национални интереси, каза още Бойко Ватев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева