Свързани новини

04.02.2014 09:02

Застрахователи искат да бъдат върнати стикерите за "Каско"

Видян 1761 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко застрахователни компании обмислят да поискат от държавата отново да бъде разрешено маркирането на коли, за които има сключена полица "Каско", предава "Стандарт". Причината е в зачестилите кражби на коли, заради които компаниите са увеличили значително разходите си за изплащане на обезщетения.  С връщането на маркировките на стъкла, фарове и огледала някои застрахователи смятат, че ще могат да преборят поне част от кражбите на автомобили. Засега обаче между компаниите все още няма единодушно мнение дали това да е мярката, която ще поискат от държавата, дали да бъде нещо друго или пък комбинация от няколко неща.


В близките дни предстоят и нови срещи между компаниите, на които проблемите и въпросите ще продължат да се обсъждат. Част от дружествата обаче са категорични, че някаква промяна трябва да има. И тя да бъде не само в това, което могат да правят самите застрахователни дружества, но и да се засили влиянието на компетентните органи и превенцията срещу кражби на автомобили.


Според изпълнителният директор на "Бул Инс" Стоян Проданов държавата е тази, която трябва да окаже сериозна подкрепа на бранша, за да бъдат намалени кражбите на коли. По думите му още по-големият проблем е, че зачестяват кражбите на нови и скъпи автомобили, за които се изплащат много по-сериозни обезщетения.


"Това са едни милиони, които са сериозни суми за българските компании", казва Проданов. Той признава, че между застрахователните компании в момента тече дискусия как да реагират на проблема и с какво предложение да излязат пред държавата. Засега обаче Проданов категорично отказва да съобщи какви са обсъжданите варианти или предложения. Повече информация по въпроса отказаха да дадат и други застрахователи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог