15.09.2008 16:27

Бойко шитнал общинска земя в центъра за 300 лв. на квадрат

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутати ще нищят дали сделката е ощетила кметството


Общината е продала в края на миналата година за 130 400 лв. безсрочно правото на строеж върху близо 400 кв. м в столичния кв. “Хиподрума”, в близост до центъра. С одобрената от кмета Бойко Борисов сделка купувачът “НИКОН – НК” ЕООД с управител Николай Кънчев получава възможността да застрои около 210 кв. м, които се намират около вече издигната от него постройка, както и да изгради сутерен върху останалата част от общата продадена площ. При договорените стойности излиза, че общината продава квадратния метър за малко над 300 лв.
Целта на фирмата е да разшири своя магазин, който заема 64 кв. м от общинската земя и се простира върху разгъната застроена площ от 463 кв. м. Според зам.-председателя на парламентарната комисия за борба с корупцията Минчо Христов цената е занижена в пъти. “Бойко Борисов не веднъж е казвал, че няма да продава правото на строеж в междублоковото пространство, където не остана свободно място. Е, в случая явно той е забравил за обещанието си”,  смята депутатът. Той информира, че по негово настояване комисията ще провери дали сделката не е в разрез обществените интереси.
Избраникът от ДСБ Евгений Чачев определи получената за право на строеж сума като пълна подигравка. Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството е категоричен, че цените на панелните жилища са приблизителни на цените на правото на застрояване. А това на практика означавало, че  хората могат да си купят панелно жилище в София за около 300 лв. на квадрат, което по думите на Чачев е абсурд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби