Свързани новини

14.12.2013 16:55

Иран залови шпионин на МИ6

Видян 1636 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шпионин, работещ за британското разузнаване МИ6, е заловен от властите в Иран, съобщава BBC. Арестът е извършен в югоизточния град Керман.


Шефът на революционния съд в града заяви, че предполагаемият агент е признал, че е бил 11 пъти в контакт с други четирима британски разузнавачи както в пределите на страната, така и извън страната. Процесът срещу заловения британец вече бил в ход. От външното министерство на Великобритания са отказали коментар по разузнавателни въпроси.


Иранските власти редовно твърдят, че са заловили шпиони, работещи за чужди държави, но в повечето случаи обвинените са освобождавани месеци по-късно без да им се повдигат обвинения.


Новината идва в момент, когато Иран и Великобритания предприеха стъпки по възстановяването на дипломатическите си отношения. Британците затвориха посолството си в Техеран през 2011 г. Тогава то беше щурмувано от местни в знак на протест срещу британските санкции срещу Иран заради ядрената програма. През тази седмица ирански пратеник посети за първи път Лондон оттогава.


През миналия месец Иран се съгласи на преговорите в Женева да ограничи някои от дейностите си по ядрената програма в замяна на облекчение на санкциите в размер на 4,3 млрд. паунда.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.