Свързани новини

30.10.2013 12:33

Чирпанлиев: Центровете за бежанци са препълнени

Видян 1826 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България вече не може да си позволи настаняването на бежанци, каза Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците пред БНР.


Според него необходимите средства за центровете за бежанци също са под въпрос и ще бъдат обект на обсъждане в две срещи през днешния и утрешния ден. "Ние вече не можем да приемем бежанци в нашите центрове към днешна дата, защото всичките ни центрове са, така да се каже, пренатоварени с над 50%. За някои ежедневно пристигат различни сметки. Например вчера пристигна писмо от Пъстрогор, че 15 хиляди лева има да платим за година и половина такса смет. Днес в МС имам среща с главния секретар, точно в тази връзка, просто да обясня каква е ситуацията в момента, а утре в 14 часа и в Националния оперативен щаб, където също ще обясня как са нещата", каза още той.


Чирпанлиев съобщи, че въпросът с отоплението в центровете за бежанци вече е решен. "Парните инсталации в трите ни основни центъра - в "Овча купел", село Баня и в Пъстрогор, функционират нормално. Вече е приключил ремонтът и работи парната инсталация във "Военна рампа. Въпросът е, че "Топлофикация" не е започнала своя отоплителен сезон. Единственият проблем, който имаме, е в Харманли и то защото собствеността беше на Министерството на отбраната, а едва миналия четвъртък тя беше прехвърлена на Държавната агенция за бежанците".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец