Свързани новини

23.10.2013 16:45

Икономическата комисия позволи пушенето в заведенията

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 8 гласа “за”, 4 “против” и с един “въздържал се” Комисията по икономическа политика и туризъм одобри предложението на Спас Панчев от “Коалиция за България” за промени в Закона за здравето, които ще позволят пушенето в заведенията, предаде Бгнес.
На заседанието присъстваха Владислав Горанов, Александър Ненков, Даниела Савеклиева, Евгени Стоев, Антоний Йорданов, Делян Добрев и Димитър Петров от ГЕРБ;  Георги Кадиев, Васил Антонов, Петър Кънев, Корнелия Нинова, Жельо Бойчев и Явор Куюмджиев от “Коалиция за България”; Петър Петров и Николай Александров от “Атака”; Алиосман Имамов и Ферихан Ахмедова от ДПС.
На гласуването червеният депутат Кадиев гласува против либерализацията. Трима депутати на ГЕРБ се включиха с отрицателен вот по предложените изменения.


Поправката в Закона за здравето ще позволи на собствениците на заведения за хранен с площ до 70 кв. м да решат дали в ресторантите им ще се пуши. За по-големите заведения пушенето ще е възможно, ако в тях има изградени специални помещения с масивна преграда и обособена за целта климатизация. В измененията на Закона са заложени ежегодни проверки на инсталациите в заведенията, където се пуши. При нарушения измененията въвеждат глоби в размер от 5 до 10 хил. лв. при първо нарушения и от 10 до 15 хил. лв. при рецидив.
Пълната забрана за пушене ще остане в сила за административните сгради, работните места, закритите спортни площадки, детските заведения, болниците, интернет залите, както и заведенията за бързо хранене.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв