Свързани новини

26.09.2013 13:29

Местят пристанището във Варна

Видян 1167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търсят се средства от републиканския бюджет за проектирането на интермодален терминал във Варна, който да включва преместване на пристанище Варна - Изток и нова ЖП гара със съответните връзки и подходи от южната страна на линията.


Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който откри конференцията "Приоритети в транспорта за следващия програмен период 2014 - 2020 г.".


Данаил Папазов посочи, че това е много стара идея, но сега има предпоставки този важен за Варна проект да бъде реализиран. "Лично работя много усилено за това, този проект е много важен и за логистиката в цялата страна.


Подготвяме и няколко проекта за интермодални терминали в страната, които също са много важни и при интерес за публично - частно партньорство ще бъдат ускорени”, посочи Папазов.


Един от тях е са Русе – Видин. Министърът подчерта, че във Видин е интересно това, че трафикът значително надвишава очакванията по всички разчети при строителството на моста.


Очаква се трафикът да се засили след влизане в експлоатация на тунела под Босфора, допълва БТА.


"Това трасе ще стане едно от най-атрактивните и ако имаме готова инфраструктура със скоростни отсечки, ще можем да привлечен значителни товаропотоци, които да изплащат големите инвестиции в инфраструктурата, за да помагат на другите, които се занимават с по-социални дейности, каквото е БДЖ Пътнически превози”, допълни министър Папазов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв