Свързани новини

11.09.2013 16:14

Орешарски кани най-богатия китаец да инвестира у нас

Видян 1449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Моментът за инвестиране в нова Европа е сега. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си в Далиен с Ван Цзянлин , съобщи правителствената пресслужба. Премиерът запозна най-богатия според „Форбс” китайски предприемач с възможностите за инвестиции в България.


„Разбрах, че вече имате инвестиции в САЩ. Трябва да дойдете и в Европа. Старото правило за диверсификация винаги е в сила”, отбеляза премиерът. Той благодари за поканата за разговор за възможностите, които предлага страната ни и отбеляза: „Ще бъда щастлив, ако в края на срещата си кажете – как не съм разбрал по-рано”.


Орешарски изтъкна, че в България секторът, който се развива бързо, е туризмът с неговите различни направления като например морски, планински, спа туризъм. Премиерът подчерта, че в страната ни годишно идват над 6 млн. чужденци.


Министър-председателят каза още, че България е на първо място в Европа по брой минерални извори, част от които все още не са разработени добре. „В спа индустрията все още има много резерви”, добави Орешарски. Също така той отбеляза, че България е известна като страната на розите и разказа за качествата на българското розово масло.


Ван Цзянлин отбеляза, че досега не е бил в България и с удоволствие ще планира делегация, ръководена лично от него, да посети страната ни до края на годината. Ван Цзянлин покани премиера да разгледа някои от обектите на компанията му, за да се запознае по-подробно с дейността й. Той изтъкна, че бизнесът, който развива, е именно в сферата на туризма и хотелиерството. Ван отбеляза още, че китайският пазар ще бъде голямо предизвикателство за българските фирми.


В края на срещата премиерът Орешарски подари реплика на най-старото злато, обработено в България. Подаръкът на Ван за министър-председателя беше свитък, правен от първия китайски калиграф.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева