Свързани новини

30.08.2013 12:32

Правят "Хемус" платена

Видян 1325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Магистрала "Хемус" може да стане платена. За това алармира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, където беше на общинско събрание на партията. "Бившата тройна коалиция и сегашната нова тройна може да направят преминаването и през други аутобани платено, да сложат бариери, тол система и да се премине към публично-частно партньорство", хвърли повече светлина бившият премиер. И допълни, че основният аргумент на властта за това е, че не достигат пари от еврофондовете, предаде Дартснюз.


По-рано вчера министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева заяви, че магистрала "Хемус" може да бъде довършена чрез публично-частно партньорство, тъй като със сигурност средствата от Брюксел няма да стигнат. "Трябва да търсим други източници на финансиране, включително и публично-частно партньорство, при условие, че е наличен необходимия трафик", обясни тя.


Отсечката, чието изграждане започна в четвъртък, се финансира изцяло със средства от държавния бюджет и през следващите 2 години ще бъдат инвестирани около 66 млн. лв. На участъка ще бъде изграден най-големият пътен възел в страната – Белокопитово. През него преминаващите по магистралата ще осъществяват връзката с пътя Русе-Варна и Коритна-Белокопитово.


Борисов каза още, че и "Хемус", и останалите магистрали е заложено да бъдат направени с пари от ЕС, а третият лъч на софийското метро само с 5% пари от данъци. "Въвеждането на тол такса по магистралите е несправедливо към българския данъкоплатец", отсече той, като допълни, че българите са дали само 20% за строителството на магистрала "Тракия” и толкова за тунела по връх Шипка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и