Свързани новини

15.08.2013 10:08

Тръгва разследване за взрива в Езерово

Видян 1103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тръгва разследване за адския взрив край Варна. Вчера малко преди 19 часа избухна цистерна с пропан-бутан, която изкара акъла на хората в района. Гъсти черни облаци се виеха над петролната база в Езерово, пожарникари се бориха до късни доби да угасят пламъците. През цялата нощ екипи на пожарната останаха на мястото на взривовете край Варна. До късно продължи работата и на лекарите, които оказваха помощ на пострадалите при експлозиите.


Дванадесет души са пострадали при пожара край село Езерово, съобщи МВР. Единадесет от тях са хоспитализирани – седем огнеборци и двама работници на фирмата, и трима, намирали се в съседен обект.
Ситуацията в района на гара Езерово е овладяна, а пожарът е потушен. В момента пожарни екипи са на дежурство. Те ще останат на място до окончателното приключване на инцидента. Част от района продължава да бъде отцепен и охраняван от полицейски екипи. Предстои да бъде извършен оглед на мястото на инцидента за установяване на причините за инцидента. Няма опасност за околната среда и за хората, живеещи в района.Другите пострадали, предимно пожарникари, са с изгаряния от 15 до 25%.


Това, което се знае е, че огънят е тръгнал при прехвърляне на газ пропан бутан от влакова цистерна в камион. При операцията маркучът се е скъсал и газът се е възпламенил от искра. След взривовете, огънят се разгърна на площ от около 50 декара в близост до гарата, допълва БЛИЦ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог