Свързани новини

29.07.2013 13:11

Бранимир Ботев: България не е дестинация за алкохолен туризъм

Видян 1294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бранимир Ботев, заместник-министър на туризма, каза в свое интервю по радио К2, че


първото му безусловно впечатление за колегите в МИЕТ, които работят в сферата на туризма е, че са изключителни специалисти. "Сравнително млади, но изключително добре подготвени хора, с аналитичен поглед и готовност за работа. Проблемът, които възниква е, че очевидно връзката администрация, експерти е скъсана. Удовлетворен съм от завареното, на тази основа могат да се постигнат много неща".


Направихме предложения до министър-председателя, които да включи в управленската програма. Туризма и селското стопанство са структуроопределящи за България, които ако работят добре биха осигурили рамката на държавата. 12,5 % от БВП се генерират от туризма- всеки 8-ми лев в България идва от тази индустрия. Той е и мощен фактор за социална заетост и решаване на социалните проблеми. Трябва да се направи преход между българските дребни производители и туристическите обекти. Защо туристите да не консумират повече българска продукция. Подадохме идея в туристическите обекти да се постигне стандарт "Зелена звезда" за предлагане на български продукти, допълва новият зам.-министър.


Темата алкохолен туризъм, министър Ботев коментира така:


Той е част от туризма, Слънчев бряг е център на младежкия туризъм. Ако там има неприятни ситуации с консумацията на алкохол, те са свързани с младежите от Великобритания. Не съм чувал българските младежи да са злоупотребявали, нито младежите от по-южните страни. Това е прекалена отдаденост на по-свободната среда и по-свободния достъп до алкохол в сравнение с някои държави. Тук сериозно ще се работи с посолството на Великобритания, защото злоупотребата с алкохол не само нарушава имиджа на нашия туризъм, а и вреди на здравето на младежите. Само ще ви припомня, че миналата година в Турция имаше над 20 случая на алкохолна интоксикация, която доведе до смърт, поради фалшив алкохол. Такива случаи имаше и в Чехия. Това е феномен, който е свързан с младежката субкултура. Когато има висока концентрация на много млади хора на едно място, е трудно те да бъдат ограничавани, допълни зам.-министър Ботев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни