Свързани новини

22.07.2013 15:30

Борисов: Европа е солидарна с България срещу тероризма

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Решението на ЕС да включи военното крило на Хизбула в европейския списък на терористичните организации показва, че Европа е не само солидарна с България, но е и решена да се противопостави на всяка форма на тероризъм. Искам да благодаря на всички български служби и институции, които работиха с нашите съюзници в ЕС, САЩ, Израел, Австралия и Канада, не само за да се разкрие кой стои зад трагедията на летище Сарафово, но и за да можем всички в България и Европа да бъдем по-силни и по-сигурни днес". Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Съвета на външните министри на ЕС, да включи военното крило на Хизбула в европейския списък на терористични организации.

Решението идва една година след трагичния атентат на летище Сарафово, в който загинаха един български гражданин и петима израелски туристи. През февруари 2013 правителството на ГЕРБ обяви, че има достатъчно основания да се смята, че хора свързани с военното крило на организацията стоят зад атентата. Тогава България поиска от ЕС адекватни мерки, които да защитят европейските граждани от подобен тип атентати. В месеците след февруари, както стана известно от изявление на вътрешния министър Цветлин Йовчев, са открити допълнително следи, които потвърждават първоначалната теза.

„Днес ЕС изпрати ясно и категорично послание към всички компоненти на ливанското общество – ние ще продължим да работим с всички партии, които участват в легитимния политически процес, ще подкрепяме националния диалог и институциите на Ливан, но ще бъдем безкомпромисни спрямо тероризма и насилие във всяка негова форма", заяви по повод решението на ЕС бившият министър на външните работи в правителството на ПП ГЕРБ Николай Младенов.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби