Свързани новини

17.07.2013 12:07

ЕК одобри ваучерите за цифрова телевизия

Видян 1493 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия обяви, че одобрява предложената от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) мярка за осигуряване на декодери за социално слаби българи във връзка с прехода от аналогова към цифрова ефирна телевизия, съобщиха от МТИТС.


Позицията на ЕК дава зелена светлина за снабдяване с декодиращи устройства на хора със специфични социални потребности срещу ваучери.


Това позволява сключване на договорите с фирмите, които бяха избрани да доставят декодиращи устройства за цифров сигнал на около 124 хил. социално слаби българи.


Процедурата предвижда получаване на ваучър, след което срещу него, ще бъде предоставен и декодер.


Ваучерите ще бъдат раздавани от местните служители на Агенцията за социално подпомагане в помещенията на "Български пощи" ЕАД в съответните райони.


Условие за получаването им ще бъде попълването на декларация, с която нуждаещият се да удостовери, че няма възможност да приема цифрова телевизия (без значение каква е платформата – спътникова, кабелна или ефирна).


Първият етап от доставката на декодери ще обхване нуждаещите се от четири района страната. Северозападен район включва административни центрове на области Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен; Свероизточен район е с центрове Варна, Добрич, Търговище и Шумен; Южен централен район - центрове Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково.


В София на този етап е обхваната територията на Дирекция "Социално подпомагане" – "Оборище". Социално слабите, които имат право на енергийни помощи и живеят в селища, различни от административните центрове, ще бъдат уведомени за местата за снабдяване с устройствата в определените пощенски станции, в които се получават ваучерите.


Изпълнителите на обществената поръчка за доставка на декодери също ще се включат в организацията на раздаване на устройствата.


Очаква се в края на август да започне раздаването на декодери и за хората, обхванати в този втори етап. Общият брой на хората, които ще бъдат подпомогнати периода 2012/2013 г. е заявен до Европейската комисия в искането за одобрение на държавната помощ още през януари 2013 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби