Свързани новини

12.07.2013 11:24

3800 българи са платили общо 10 млн. лева за екзотични круизи

Видян 1229 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 10 млн. лв. плащат 3800 българи за екзотични круизи за 2013, съобщават от Българското круиз общество. Така средната цена за всеки от тях е около 2700 лв., но някои са платили средно по 10-12 хил. лв. на човек за луксозно преживяване, докато промоционалните оферти за най-масовия клас круизни кораби са около 800-1000 лв., пише "Монитор".Окончателната цена се смята, като в нея се включват самолетни билети, трансфери между летища, наземни екскурзии и цената за пътуването с кораба. Самите кораби, независимо от категорията си, предлагат пълно изхранване и безалкохолни напитки, като без ограничение е само водата. Всичко друго се доплаща на подходящи за ситуацията цени – човек не може да слезе в открито море, за да отскочи до супермаркет. Важна подробност е, че здравните застраховки се изплащат на човек едва след като слезе на суша, ако е пострадал на борда и е получил медицинска помощ по време на плаването. Лекарската помощ се плаща на място и после парите се получават обратно от застрахователя.


Предпочитаните от българите акватории са Средиземно море, дори през зимния период. Заради ниските цени до 200 евро на мовек на второ място са балтийските столици и норвежките фиорди. Продължителността обикновено е от 7 до 14 нощувки, като вариантите са няколко: гръцки острови и Турция, Адриатика и Италия или Испания и Италия. През зимните месеци популярните дестинации са Канарски острови и Израел.


Едва 10-ина процента от нашенците излизат извън Европа и се отправят към Карибите, каза Илиян Иванов, шеф на организацията. Той допълни, че за първа година круизите в Карибския басейн не започват от Флорида, заради което са необходими и американски визи, а от Гваделупа, Доминиканска република или Барбадос и това спестява много визови главоболия.


Най-евтините предложения са с цени от около 250 евро насред лято и на такива кораби е позволено безплатното возене на децата. Самите кораби са произведени през 70-те и 80-те години, те са с по-тесни коридори, на борда липсват модерни забавления и затова още на третия ден се превръщат в лудници на вода, пълни с бягащи във всички посоки хлапета, които не могат място да си намерят от скука. За това предупреждават специалисти, запознати с разликите между старите кораби и новите модерни лайнери.


От круизното общество обясняват, че не дестинациите, а условията на самия кораб определят цената за возенето. Най-евтини са предложенията през зимата, когато на качествен морски съд може да се намери цена и за 200 евро за седмица. Тогава е удачно човек да доплати още стотина евро и да си вземе каюта с балкон, което осезателно повдига цялото усещане от преживяването.


Големите лайнери за около 4 хиляди пасажери са водни градове с молове, кина, театри, безброй ресторанти. На борда се правят дегустации, състезания на главните готвачи, тренировки и десетки забавления.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво