Свързани новини

26.06.2013 16:38

Ексдепутат и плевенски общинар застават пред съда

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу ексдепутата Димитър Аврамов и общинския съветник от Плевен - Методи Петков. Те са действали в комбина и са извършили административни нарушения. Двамата ще застанат пред съда за подкупи и търговия с влияние.


Аврамов е обвинен за това, че от 6 до 17 юли м.г. в Монтана както сам, така и в съучастие с Петков, е поискал пари и имотна облага и е приел подкуп, за да упражни влияние при вземане на решение от Зорница Александрова – Директор на Областна дирекция Земеделие, и Даниел Псалтиров – Началник на МВР, в града във връзка със службата им. Рекетите продължават с искане на имуществени права върху 2 500 дка земя от предприемач на име Светослав Илчовски и 50 000 лева. Според обвинителния акт на 17 юли Димитър Аврамов е получил в дома си още 50 000 лв. от фирмата на Илчовски. На тази дата е и закопчан.  Малко след това ексдепутатът е пуснат под парична гаранция от 15 000 лв., а помощникът му Петков е освободен срещу 10 000 лв.
Припомняме, че Аврамов бе призован да свидетелства по делото за убитата Яна Кръстева, тъй като негов съкилийник е бил Николай Русинов-Чеци - обвиненият за нейната смърт. Тогава бившият народен представител каза пред журналисти , че до ареста му се стигнало заради вътрешнопартийни сметки за разчистване, но отказа да конкретизира с имена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв