Свързани новини

12.06.2013 15:25

Депутатите си гласуваха нов правилник с пръстови отпечатъци

Видян 1729 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите приеха окончателно промените в Правилника за дейността на Народното събрание. Гласуването вече ще става с пръстов отпечатък. Така ще се прекъсне една от "най-уродливите" парламентарни практики - гласуване с чужди карти, коментираха от БСП.
Новите правила разрешават на Председателя на НС да отстранява народни представители, които призовават към или упражняват насилие в залата или сградата на НС. Наказанието за побойниците ще е отстраняване от 3 заседания.
С промените във вътрешния ред, депутатите намалиха размера на стойността на подаръците, които могат да получават, но си запазиха правото да пътуват безплатно като народни представители. В правилника остава и възможността за създаване на нови парламентарни групи в НС.
Друга промяна налага всички законопроектите да се публикуват на интернет страницата на парламента веднага след внасянето им, където граждани ще могат да представят писмени становища по законопроектите.


Депутатите ще пътуват без пари в транспорта. Ще могат и да си летят до родните места, ако там има летище и се намира на повече от 250 км. от столицата, 40 пъти в годината за държавна сметка. Това реши мнозинството в пленарна зала и го записа в Правилника за дейността на Народното събрание.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак