Свързани новини

25.05.2013 10:17

Сняг в края на май

Видян 1664 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Такива студове французите не са имали от 1887 г., отбелязва националната метеорологична служба, предаде БЛИЦ. Последно измерената температура в Париж е около 7 градуса, а в града и околностите му постоянно вали дъжд. През последната седмица температурите във Франция не са надвишавали 9-10 градуса. 


Студеният фронт е обхванал още Лондон, Амстердам, Франкфурт, изброява Оливие Пруст от френската метеорологична служба. Според него сегашното студено време се е получило от комбинацията на няколко фактора - проливни дъждове, недостиг на слънчева светлина и зимни температури. И това продължава от три седмици, предава БТА. В Холандия също е регистрирана най-ниската температура откакто е започнало измерването й през 1901 г., казват местните метеоролози. По на юг в Италия термометрите показват 7 градуса в Милано и 6 в Бергамо. По същото време миналата година е било 30 градуса. 


В Германия месец май не е особено студен, но пък грее по-малко слънце - 50 процента по-малко слънчева светлина от обикновено. Същото се случва в Източна Франция, където никога досега не е измерена толкова малко слънчева светлина през първите пет месеца на годината - по-малко от 3 часа средно на ден от 1 януари досега в Дижон. Друг неочакван гост за месец май е дъждът. Той затрудни първите дни на Кинофестивала в Кан миналата седмица и се очакват още валежи следващата седмица на тенис турнира Ролан Гарос в Париж. В Белгия толкова дъждовен месец май не е имало от 1984 г. 


В Швейцария дори се появи сняг в равнините на някои региони. Съществено подобрение на времето в Западна Европа не се очаква в близките 10 дни, подчертава френската метеорологична служба. В петък метеорологичната служба във Франция заяви, че характерното за зимата време, което обхвана голяма част от Западна Европа, вероятно ще продължи и през юни. Според френската метеорологична служба през уикенда времето леко ще омекне, но през следващите 10 дни няма да има значително подобрение.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци