Свързани новини

28.04.2013 14:21

Плевнелиев, или уво за шефката и главния секретар на МВР, или и ти си ходи!

Видян 4189 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов заяви, че чака подкрепа за президентските избори на митинг на ГЕРБ през уикенда. Стана месец и половина, след като 19’ прогнозира точно това – че генералът ще насочи усилията си именно натам. Въпросът е дали ще чакаме за нов държавен глава чак през 2016 г. или ще свикаме избори за поста много по-рано.

С липсата на действие на назначеното от него ялово служебно правителство, за което той носи пълна отговорност, Росен Плевнелиев е на път да стане втория след Петър Младенов български президент с предсрочно прекратени пълномощия.

Държавният глава продължава да се прави, че не разбира какво се случва в МВР. Незаконни подслушвания са осъществявани и продължават да се осъществяват и това е абсолютно ясно не само от разкритията на прокуратурата, но и от огласения разговор на Борисов, Найденов и Кокинов. Вярно, като министър Плевнелиев твърдеше, че не го притеснявало, че го слушат – много демократично наистина. Като президент обаче подход ала феята на зъбчетата, както го нарече Любен Дилов – син не може да мине.

Ако скандалите с подслушванията са му малко, за да уволни министъра на вътрешните работи г-жа Първанова, главния секретар и другите отговорни за тоталното погазване на човешки права в държавата, ще му дадем още едно основание. 

Дъщерята на Евелин Банев беше държана в плен през мандата на служебното правителство. И беше скандално върната от похитителите пред Шесто районно управление на МВР. Което поставя няколко скандални въпроса. 

Защо се подслушват 115 000 български граждани по данни на БСП и всички, които говорят с тях, щом това не помага да се разкриват престъпления, при които се използват телефони?

Защо похитителите освободиха Лара пред полицията, което е чиста лудост? Значи или са свързани с МВР, или се подиграват на органите на реда, както пише в новия брой на седмичника Супер 19’. 

И да подслушват незаконно, и да не могат да контролират незаконното подслушване, шефовете на МВР най-меко казано са за уволнение. И да не могат да разкрият отвличане, и да са позволили вътрешни хора да участват или да подпомагат подобно престъпление срещу българско дете, главите им пак трябва да бъдат взети образно казано.

Накрая, понеже любимата дума на президента е „прозрачност”, дали ни е съдено да разберем защо в този ключов за държавата момент точно експертите на Плевнелиев по сигурността – Цветлин Йовчев и Васил Маринов, напуснаха екипа му? На някой малоумен да разправят, че било по лични причини.

Всички тези ужасяващи факти показват, че държавният глава няма никакъв контрол над ставащото в републиката. Мълчанието не е злато, още по-малко истеричният смях или смехотворното перчене, които са другите му нелепи пиар изхвърляния. Ако не се справя, да си ходи, преди слабостта му да е предизвикала революция.

И нека си спомним, че Росен Плевнелиев дойде на власт с избори, които не само у нас, но и по света бяха приети като изключително спорни, казано дипломатично. Ако той ще ни бъде гаранция за свободата и честността на вота на 12 май, моля жена му да си го прибере. 

Апропо, докато той още не вярва, че в България се слухти, тя блесна с остроумно послание в социалните мрежи: „Добро утро, имате 4 пропуснати подслушвания”.

Добро утро и на вас, господин президент!




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое