Свързани новини

27.03.2013 16:32

Само в България банките отнемат жилища на длъжници

Видян 2137 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е единствената страна, която отказва да въведе нормите на ЕС и да забрани на банките, действащи на нейна територия, да гонят от домовете им длъжници с просрочени ипотеки. Това стана ясно от данни, изнесени от Брюксел.


Освен нас, подобен режим на гонения съществуваше и в Испания. Там обаче след силния обществен натиск и няколко самоубийства, порочната практика беше отменена посредством мораториум. Според тамошната статистика жертвите на гоненията от страна на банките са около 300 000. Толкова са и у нас.


Ако се вярва на информацията, извадена преди дни от бившите народни представители Минчо Христов и Александър Каракачанов, у нас напъдените от домовете си пострадали от кризата само през 2012 г. били 36000 семейства.


Това са над 100 000 граждани на нашата държава. Общо за годините на кризата числото вероятно достига 300 000. Точно колкото в 7 пъти по-голямата по население Испания.


Според данните, изнесени пред медиите от ексдепутатите Христов и Каракачанов случаите през миналата година са пет пъти повече от тези през 2009 г., когато беше началото на кризата и имахме предишни парламентарни избори.


За съжаление обаче решението по този огромен проблем, който се отнася до стотици хиляди хора, заплашени да останат на улицата поради невъзможност да погасяват ипотеките си, е законодателно и не е в прерогативите на служебното правителство. Така че можем да се надяваме, че България ще има работещ парламент след вота на 12 май и той ще разгледа тази жизнено важна за хората тема.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак