Свързани новини

19.03.2013 13:44

Заплатите нагоре с 5,8% на час

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един час работа е струвал средно на работодателите у нас с 5,1 на сто повече в края на миналата година в сравнение с 2011. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт за четвъртото тримесечие на 2012 г. Увеличението на парите, необходими за заплати, осигуровки и т.н. социални разходи, в индустрията е 2,9%, а в услугите 9,1 на сто. В строителството обаче общите разходи на работодателите за един отработен час намаляват с 2.4%.


По икономически дейности през четвъртото тримесечие на 2012 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори „Други дейности” - 26.3%, „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - 18.0%, „Операции с недвижими имоти” - 14.1%, и „Хотелиерство и ресторантьорство” - 13.8%. Най-голямо намаление на общите разходи за труд е регистрирано в икономическите дейности „Държавно управление” - с 6.6%, и „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива“ - с 3.9%.


В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 5.8% спрямо четвъртото тримесечие на 2011 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 1.7 на сто.


По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от (-6.1%) за „Държавно управление” до 29.1% за „Други дейности”, сочат още данните на НСИ.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак