Свързани новини

18.03.2013 15:19

2 млн. лева за ремонти на софийските тротоари

Видян 1254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По думите на зам.-кмет по направление "Транспорт и транспортни комуникации” на Столична община Любомир Христов през миналата година около 200 хил. кв. м тротоарни зони са били реконструирани.


Част от тях са изцяло ремонтирани по линия на текущия ремонт, част от тях са компонент от инвестиционните проекти, които Столична община e реализирала.


"За тази година, по линия на текущия ремонт, са обособени и осигурени около 2 млн. лв., които ще бъдат пряко инвестирани в ремонт на тротоари, в пешеходните зони не само в центъра, но и в целия град – така, както районните кметове са заложили приоритетите ", заяви още Христов.


Около 200 - 250 хил. кв. м. тротоари се очаква да бъдат ремонтирани.


Това е повече от изминалата година, защото през тази година се предвижда доста по-мащабна програма по отношение фокус върху тротоарите.


Инвестиционните проекти, които ще се реализират през тази година са повече – велотрасето по бул. "България”, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. "Иван Асен”, бул. "Христо Смирненски” и отделно бъдещата реконструкция на бул. "Цариградско шосе” и някои второстепенни улици, обясни Христов.


"В момента колегите от районните администрации изготвят конкретните планове за април, когато ще започне и масираното извършване на текущ ремонт във второкласните улици в София.


Стартирахме няколко проекта – реконструкция на ул. "Цар Иван Асен II”, където в момента "Софийска вода” изграждат канализация и водопровод", коментира още зам.- кметът.


След това Столична община ще реализира проект за цялостна реконструкция на улицата – тротоари, осветление, пътната част по протежението на цялата улица от бул. "Михай Еминеску” до бул. "Евлоги Георгиев”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец