Свързани новини

13.03.2013 15:19

Самозапалилият се мъж в столицата е с опасност за живота

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъжът, който се самозапали пред президентството е ковач в дупнишкото село Крайници. 51-годишният Димитър Димитров е пуснал клип във Vbox, в който обяснява, че иска да възроди традицията на кованото желязо.

Димитър има и сайт, в който приема поръчки за дома и за офиса.

Според дупнишкия сайт dennews Димитров заминал преди няколко дни за столицата, за да се лекува от сърце. От известно време не се чувствал добре. Все още не е ясно в коя болница е трябвало да бъде лекуван.

Близките на Димитров разказват, че той е ведър и оптимистичен човек.


Сигналът е подаден в 13:35 часа на спешния телефон 112.


Първоначално мъжът е стоял до фонтана пред президентството и не се е движел, разказаха свидетели на инцидента. След минута просто е пламнал. Самозапалил се е с бензин

Трима служители на Националната служба за охрана (НСО) са погасили самозапалилия се 51-годишен мъж пред сградата на президентската институция, съобщи за Агенция „Фокус " Нели Иванова от пресцентъра на НСО.

"Малко след 13.30 часа днес мъжът е бил в района на шадравана до сградата на президентството като по никакъв начин не е показвал, че има намерение да се самозапали. Изведнъж трима от обектовата охрана на президентството чуват силен вик и на секундата тръгват към самозапалилия се", обясни Иванова.

Тя посочи, че служителите на НСО са реагирали незабавно и с помощта на пожарогасител, са успели да погасят пламъците. „Служителите на НСО веднага са подали сигнал на тел. 112, на място са пристигнали коли на „Бърза помощ" и пострадалият е бил откаран в „Пирогов", каза Иванова. Животът на самозапалилия се мъж е бил спасен, вследствие на адекватна и бърза реакция на служителите на НСО, каза тя.

Мъжът се казва Димитър Димитров и се е занимавал с ковано желязо. Около мястото, където се е запалил има разхвърляни негови визитки.

сериозно и прогнози не могат да бъдат направени. Пациентът е бил с инфаркт в ІІІ Градска болница", добави още проф. Хаджийски. Димитър Димитров има и високо кръвно налягане. Опасност за състоянието на самозапалилия се идва и от вдишаните токсични газове.

“Прогнозата е особено сериозна по отношение на живота. Пациентът е интубиран, поставен е на системи и обезболяващи, на специално легло. Утре ще се уточнява дали ще се изрежат обгорените участъци или ще се продължи с консервативно лечение”, каза още проф. Хаджийски

Той допълни, че Димитър се е залял с бензин и така се е запалил. Изгарянията по цялото тяло на мъжа са 25%, предаде Блиц.

Това е четвърти случай на самозапалване у нас за по-малко от месец.

На 18 февруари млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. "България". Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота.

36-годишният участник в протестите Пламен Горанов се самозапали рано сутринта на 20 февруари в знак на протест пред общината във Варна. Той почина на 3 март. В негова памет 6 март бе обявен за ден на национален траур.

На 26 февруари 53-годишенният Венцислав Василев в сградата на Община Раднево, област Стара Загора, пред очите на портиерката на общината. Пострадалият бе приет в Клиниката за изгаряния в Пловдив със 71% изгаряния и почина на 10 март.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще действате доста неразумно

Ще действате доста неразумно, защото преценките ви за