Свързани новини

21.02.2013 15:33

Лекарският съюз иска нов шеф на НЗОК

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лекарският съюз иска спешно да бъде отстранен шефът на НЗОК д-р Пламен Цеков. От организацията са изпратили официално писмо до председателя на 41-то Народно събрание Цецка Цачева, съобщиха от БЛС.

Мотивите на медицинската общност са, че със своите действия по неподписване на НРД-2013 г. д-р Цеков предизвика пълен административен, нормативен и финансов хаос в системата, се казва в писмото.

„Ето защо, се обръщаме към Вас с настояване за бърза реакция на парламента и незабавно освобождаване на д-р Цеков от заеманата длъжност. Смятаме, че това е възможно в рамките на все още действащото Народно събрание, с оглед запазване на спокойствието поне в сектора, свързан със здравето на  хората”, се казва още в писмото подписано от председателя на БЛС д-р Цветан Райчинов.

Преди ден БЛС се срещна с представители на съсловни, пациентски, работодателски организации и националното сдружение на общините.

В централата на БЛС са пристигнали сигнали от цялата страна от общопрактикуващи лекари, специалисти и болнични заведения, че лечебният процес на практика е блокиран от изцяло лимитирана дейност на всички нива и е въпрос на дни избухването на непредвидима реакция и в медицинските среди, се казва още в писмото до председателя на НС Цецка Цачева.


По примера на Българския лекарски съюз от "Пирогов” също искат оставката на председателя на НЗОК д-р Пламен Цеков, както и на целия Надзорен съвет на касата. Според протестиращите от Пирогов е необходимо да бъдат премахнати лимитите за обем и дейност на здравното заведение за диагностика и лечение на пациентите, потърсили медицинска помощ в него.

В отворено писмо на пироговци се посочва, че са нужни точни и ясни гаранции, че медицинската дейност на "Пирогов” ще бъде заплатена в пълен обем, като най-малко трябва да се запазят параметрите от миналата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни