Свързани новини

12.02.2013 16:27

Деца берат душа след домашен запой в Благоевград

Видян 1762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ученически купон в благоевградското село Падеш завърши кошмарно в Пирогов. След хлапашкия запой две деца изпаднаха в кома, а други три бяха интоксикирани.


Групата от петима тийнейджъри се събрала в неделя вечерта в дома на Даяна, която намерила в мазето бутилка с алкохол и решила да почерпи компанията. Според последни данни шишето се е козало течност за чистачки.


Часове по-късно младежите извикали бърза помощ и били откарани по спешност в токсикологията в благоевградската болница. В най-тежко състояние - дълбока кома и полиорганна недостатъчност е Дани. Момичето е оставено за лечение в Благоевград заради тежкото си състояние и невъзможност да бъде докарана с линейка до столицата. Тийнейджърите са изпили течността за чистачки, която е била над 80 градуса и е силно токсична. Най-вероятно те са разреждали течността, но отровата е причинила силна интоксикация на младите и неукрепнали организми. Обикновено действието на метиловия алкохол се проявява след 24 часа и действа силно токсично като при отравяне с гъби, причинява и смърт. 


На място в благоевградската болница пристигнаха служители от Областна дирекция на МВР. Родителите на натровените деца отказаха да коментират инцидента. От Пирогов разказаха, че едно от децата по пътя за София се е влошило и се е наложило да бъде интубирано. Директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Красимир Михайлов съобщи, че по спешност се е наложило да бъде извикан национален консултант по токсикология заради останалото в местната болница момиче в най-тежко състояние.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите