Свързани новини

12.02.2013 13:35

ДКЕВР: Ток ще се отчита само на 30 дни

Видян 1547 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Токът ще се отчита в рамките на 30 дни, не повече. За това ще настоява Държавната комисия за енергийно и водно регулиране пред електроразпределителителните дружества, заяви Андон Роков, временно изпълняващ длъжността председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДЕКВР).


В рамките на един месец държавният регулатор ще започне обсъждане за цялостната промяна на общите условия за дейността на ЕРП–та в страната. Сред исканите от нас промени ще бъде и това да се определят много кратки срокове за писмени отговори на всяка жалба на потребителите. Електроразпределителните дружества трябва да си върнат доверието на потребителите, отбеляза Роков.


Той определи протестите на хиляди хора в цялата страна срещу високите декемврийски сметки за електроенергия като оправдани. Не е възможна обаче национализация в страна, която е членка на Европейски съюз, коментира исканията на протестиращите Роков.


По отношение на ценообразуването на сметките на потребителите и.д. председател на държавната комисия посочи, че всички добавки са определени по закон, но регулаторът няма право на законодателна инициатива. В калкулирането на сметките се посочват ценообразуващите елементи, за да може да има по-голяма прозрачност. Потребителите обаче ги интересува само точният период на отчитане, количеството на изразходваната енергия и единичната цена на доставяната електроенергия, коментира още Андон Роков


Проверка тече и в "Топлофикация - София", където се очаква резултати да има до 10 дни.


ДКЕВР трябва да обсъди публично и новите правила за търговия с ток - документ, който се чака както от Европейската комисия, така и от всички големи фирми консуматори и търговци на ток. С тези правила още тази година у нас ще има реална конкуренция на пазара на електричество.


Междувременно демонстрациите срещу високите сметки за парно и ток продължават. В София протестът е от 12 часа пред сградата на ДКЕВР, организатор е ВМРО. В Благоевград също се канят да протестират.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.