Свързани новини

03.01.2013 11:26

300 жп заложника във влак на ужасите до Пловдив

Видян 954 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над триста пътници преживяха два часа ужас във влака по линията Пловдив - Асеновград в пълна тъмнина, студ и неизвестност. Причината за драмата на жп заложниците се оказа внезапна авария на пантографа на мотрисата, заради което отказали и спирачките, съобщава "Марица".


Аварията станала на около километър след тръгване на влака от Централна гара, посока Асеновград, в 17,30 часа, в района на Бетонния мост. "Всичко изгасна, а след половин час настана и пълен мрак. Нито един прозорец няма отваряем, въздухът взе да свършва, някои се развикаха, че им прилошава, а има и толкова правостоящи", алармираха блокирани пътници.

Час след началото на принудителния престой служители на Централна гара знаеха за аварията, но обясняваха, че нищо не може да се направи. "Чакаме друга мотриса да дойде, за да се смени пантографът", обясниха от служба "Ръководител-движение". Униформен мъж, който не се представи, потвърди, че в момента нямат телефонна връзка с началника на блокирания влак, но по-големи началници поддържат връзка.

"Малко преди 19,30 часа, вече след като положението започна да излиза от контрол и хората буквално изпаднаха в истерия, началникът на влака реши да промени решението си", обяснява Марияна Димитрова, една от злощастните пътнички. "Както ни обясняваше, че е невъзможно да се отворят вратите, защото всичко е на ток, така се намери начин и отвори една от вратите. Изнизахме се паникьосани и ужасени, премръзнали бяхме и всеки започна да звъни по познати да го приберат, защото влакът така и не помръдна повече", каза още жената.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови