Свързани новини

21.12.2012 11:06

Избраха Цацаров за главен прокурор

Видян 1632 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 18 гласа "за" Сотир Цацаров бе избран за главен прокурор вчера. Трима от членовете на ВСС гласуваха против, а трима се въздържаха. Кандидатурата на Цацаров бе подложена на гласуване първа и след избора му бе прекратена. Той бе изслушан последен след конкурентите си Борислав Сарафов и Галина Тонева.


Цял ден в четвъртък продължиха изслушванията на кандидатите. Тримата претенденти представиха сходни концепции, но към тях имаше голям брой отправени въпроси от граждански организации и от членове на съвета.


Последен дойде редът на председателя на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров. Неговите приоритети са оптимизирането на прокуратурата и решаването на проблема с незаетите щатове.


В изказването си пред ВСС Цацаров посочи, че е стряскащо по знаковите дела да се наблюдават оправдателни присъди, защото така се оставя впечатление, че по тях се повтарят едни и същи грешки, предаде Блиц. Той отрече твърдението, че откази на съпругата му, която е нотариус, били разглеждани от управлявания от него съд.


Първото, с което ще се заеме новият обвинител № 1 е да събере екип от действащи професионалисти. Той заяви, че ще събере в прокуратурата съмишленици.


Новият главен прокурор да ползва концепциите и на останалите кандидати, препоръча членът на ВСС Камен Ситнилски и нарече заседанието уникално.


Сотир Цацаров е роден в Пловдив през 1966 година. Завършил е английска гимназия и право в Софийския университет. През 1992 г. става съдия в Районен съд – Асеновград, а след четири години и негов шеф. През 1998 г. е избран за заместник-председател на Окръжния съд в Пловдив, наказателно отделение, а след година става и председател. Два пъти е бил на обучение по съдебна администрация в САЩ. Участвал е като експерт в мисии по проекти на Европейския съюз за реформа на съдебната система в Хърватия, Черна гора, Македония и Албания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката