Свързани новини

20.12.2012 10:53

„Куклен магистратър“ пред ВСС с режисьор Б.Б.

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Куклен театър се разигра пред сградата на ВСС преди началото на гласуването за избор на нов главен прокурор, пише Днесбг.


Доброволци от „Движение България на гражданите“ представиха „Куклен магистратър“.


Думата е съчетание между магистрат и театър. В главната рола на своеобразната пиеса бяха „магистрати на конци“. Автор и режисьор на постановката – Б.Б. , носител на приза „О!Скръб“ за цялостно творчество в периода 2009-2012 г.


Гримът и осветлението са поверени на Цв. Цв. , носител на шест апартамента.


Младежите от „България на гражданите“ разиграха пиеса, като трима от тях сложиха маски на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова и държаха кукли на конци с лика на кандидатите за главен прокурор.


Те протестират срещу начина на гласуване за главен прокурор и срещу решението кандидатите да се гласуват по реда на внасяне на кандидатурите във ВСС.


Според доброволците изборът е предрешен, защото магистратите са на конци и пред нас в момента се разиграва един театър.


Малко след началото на шоуто им полицията ги помоли да напусната района, въпреки че по думите на доброволците имат разрешително за акцията си от общината.


Висшият съдебен съвет избира нов главен прокурор. Три са кандидатурите за поста - на ръководителя на Апелативната специализирана прокуратура Борислав Сарафов, на заместник-главния прокурор Галина Тонева и на председателя на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров.


За първи път за главен прокурор няма да се гласува с бюлетини, а електронно. ВСС отказа да промени правилата независимо от множеството критики, че те фаворизират определен кандидат, а именно Сотир Цацаров, чиято кандидатура беше внесена първа.


Електронната системата не позволява да се гласува едновременно, както би било с бюлетина, и така всички ще могат да видят какъв е вотът за първия и втория и да се ориентират как да гласуват, ако има задкулисна договорка за избор или провал на определен човек.


Според действащите норми кандидатът се счита за избран, когато има подкрепата на 17 от присъстващите членове на Висшия съдебен съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог