Свързани новини

03.12.2012 10:25

Икономедиа ипотекира съпругата на президента

Видян 2386 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като заложиха всичките си врати, столове, лампи, светещи реклами, хоремага и редакционната си политика, от Икономедиа (издатели на вестник Капитал и сайта Дневник.бг) обявиха, че са ипотекирали и съпругата на президента, която по стечение на обстоятелствата е техен служител. Това съобщи сайтът nenovinite.


"Цената на Юлиана Плевнелиева е търговска тайна", обявиха от издателството в официално прессъобщение. "Юлиана е наш лоялен служител и осъзнава, че цялото издателство има нужда от нея в този момент. Гордеем се, че тя се съгласи да бъде ипотекирана и така доказа, че притежава много други качества освен това да мълчи в качеството си на съпруга. Вярваме, че заедно ние ще успеем да защитим свободното слово и достойнството на журналистическата професия".


Представители на кредитора Алфа банк пък обявиха ипотеката на Плевнелиева за нелоялен ход.


"Както всички вас, научихме за новата ипотека на Икономедиа от медиите. Силно изненадани сме от това развитие на събитията и намираме, че тази стъпка не е коректна от страна на длъжниците. Убедени сме, че тя представлява конфликт на интереси и че всяка намеса на политиката в банковото дело е недопустима и незаконна. Все още обмисляме какви действия да предприемем, но вече се консултираме с юристи", казаха от Алфа банк.


В същото време в медийните среди усилено се разпространява слухът, че издателите на Икономедиа предвиждат да ипотекират и други лица, за да задържат собствеността си до изборите. Сред споменаваните имена са това на политолога Иван Кръстев и на бившата приятелка на премиера банкерката Цветелина Бориславова.


Според Николай Бареков - журналист, това е краят на Икономедиа.


"Да заложат Плевнелиева от Сингапур - това минава всички граници на приличието. Не допускам, че премиерът Борисов ще продължи да търпи тези хора да му се качват на главата и да спекулират с добрината му. От свои източници знам, че премиерът е силно разгневен на Прокопиев и на Плевнелиев и ще предприеме стъпки за закриване както на издателство, така и на президентството", коментира известният тиви водещ. Очаква се в понеделник той да покани за коментар по темата енергийния експерт Стефан Гамизов и заедно да скъсат вестник "Капитал" в ефир.


Юлиана Плевнелива не бе открита за официален коментар. Последното й съобщение в Туитър от преди няколко часа обаче е в характерния й ироничен стил, а многобройните й последователи в социалната мрежа го тълкуват като отговор на ипотекирането й:


"Ако ме търсите, да знаете, че съм в Търговския регистър".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.