Свързани новини

27.11.2012 14:21

Разкараха Андрей Иванов и от софийската организация на ГЕРБ

Видян 1858 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без бой, но след година увъртане, Андрей Иванов – лидер на софийската организация на ГЕРБ „подаде оставка”. 19’призовава за това повече от година, през която някои от неговите хора се разделиха с постовете си във възлови общински дружества като Софийски имоти, Автотранспорт, Софийска вода. Интересно е, че за този дълго очакван от всички ход обаче нямаше видим „информационен повод”. Което вероятно означава, че се е чуло за бъдещо грандиозно разкритие, свързано с човека със 120 години трудов стаж, над 50 имота и син, който докато татко му беше шеф на СОС взе кредит за 5,9 млн. лева от подопечната му Общинска банка. И чрез „оставка” той се е опитал да потуши големия взрив.

Дали това има общо с разгарянето на скандала около милионите лихви по неизгодния за София договор за частни автобусни линии с Карат С, при положение, че не е тайна, че през последните 5 години Иванов беше неформалрен лидер и на процесите в градския траснпорт? 

Дали пък падането на главата на Иванов не е началото на предизборна чистка сред висшето ръководство на ГЕРБ, за да може партията да се яви неопетнена за изборите?

Ако това е така, значи ли това, че следват и министерски „оставки” поне на най-слабите и най-неадекватните членове на кабинета от типа „калинки” – просветния Сергей Игнатов, екологичната Нона Караджова, външния Ники Младенов? 

Ще си ходи ли най-накрая най-изложилата управляващата партия и очавАдно неумела по юридическите въпроси Искра Фидосова, която заедно с Андрей Иванов засега остава член на Политбюро – Изпълнителната комисия на ГЕРБ?

Намалява ли влиянието на вицепремиера Цветан Цветанов в партията, след като е известно, че Андрей Иванов и неговите хора Елен Герджиков – наследилия го шеф на Столичния общински съвет, и Валя Чилова – шеф на Софийската агенция по приватизация и на ВЕЦ-а на АЕЦ Козлодуй, са доста приближени до вътрешния министър?

Всички тези въпроси обиколиха вчера коридорите на властта и аналитичните кръгове, докато в ГЕРБ пък течеше търсене на нов лидер на най-важната де юре, но де факто почти несъществуваща столична организация на партията. 

Според неофициална информация на 19’ от най-високите етажи на властта, предпочитаният от Бойко Борисов кандидат е Йорданка Фандъкова. Тя самата обаче не желаела да съвместява партиен и административен пост, тъй като и без друго е претоварена от работа в общината, която е заета с тежки инфраструктурни проекти.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей