Свързани новини

26.11.2012 11:10

Икономист: По-добре е да се родиш в Египет, отколкото в България

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-добре е да се родиш в Египет и Куба, отколкото в България. Това сочи тазгодишната класация на аналитичното звено на списание Икономист. Данните показват, че най-доброто място да се пръкнем на бял свят и да водим комфортен живот е Швейцария. Листата включва 80-те най-добри държави държави в света за продължаване на рода.


В топ 10 на най-добрите места да се роди човек са също така Австралия, Норвегия, Швеция, Дания, Сингапур, Нова Зеландия, Холандия, Канада и Хонконг. Икономист Интелиджънс Юнит отбелязва, че големите европейски страни и лидери на еврозоната не присъстват на челните позиции. Германия се намира на 16-о място, което си поделя със САЩ.


Според статистиката Съединените американски щати оглавиха първото издание на рейтинга през 1988 г., но сега са значително по-назад. Франция заема 26-о място, изпреварвана с две позиции от Кипър. Великобритания е 27-ма, следвана от Чехия и Испания, поделящи си една позиция.


Северните страни заемат първите места в класацията, а ударената от кризата Южна Европа (Гърция, Португалия и Испания) е далеч назад, въпреки предимството на благоприятния климат.


България заема 61-о място, преди нея е Египет, а значително по-напред в класацията са Гърция (34-то), Турция (51-о), Сърбия (54-о) и Румъния (56-о). Дори комунистическа Куба е 21 позиции преди нашата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв