12.11.2008 18:01

Хиперзадръствания заради ремонт на бул. „България“

Видян 1609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От хиперзадръствания страдат близо десет дни софиянци, чийто път към центъра минава по бул. „България“ край НДК. Причината е ремонт на платното за десния завой на булеварда по посока хотел „Хемус“. 
Според кмета на  район „Триадица“ Евтим Евтимов, в чийто район е  участъкът, ремонтът трябвало да завърши до седмица. За  предположението си той се позова на свои преки наблюдения върху темпото на ремонтните дейности. На противното мнение са потърпевшите шофьори, според които работниците в по-голямата част от времето са там, но не бачкат.
Кметът не можа да каже коя точно е фирмата изпълнител и какви са сроковете за финализиране на ремонтните дейности. Не открихме за коментар и Валери Велинов, началник сектор „Текущ ремонт и поддръжка“ към транспортната дирекция на Столична община.
Според думите на кмета на р-н  „Лозенец“  Прошко Прошков, с чийто район граничи ремонтираният участък, задръстванията са „очевидни и огромни“ и стигат чак до бул. „Гоце Делчев“. 
Идентични са констатациите на шофьорите, които нямат избор и преминават по натовареното трасе. За 19` те отбелязаха, че заради ремонта на платното, който по думите им се движи твърде бавно, се затапва движението респективно по бул „Петко Тодоров“, ул „Арсеналска“ и бул. „България“. Колоните с автомобили са ежедневие и от бензиностанцията при ул. „Балша“, както и горния край на бул. „Витоша“ към Южния парк.
Вчера не закъсняваха само трамваите. Закъсненията на автобусите бяха с повече от 20 минути,  тролеите пък надскочиха графика си с повече от 10 минути. Казано накратко тази сряда беше поредният ден, в който задръствания се образуваха в центъра на столицата, както и по всички основни артерии, които водят към него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци