Свързани новини

01.10.2012 11:32

ГДБОП разпитва Камата за черното тото

Видян 2023 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Христо Стоичков е призован за даване на показания в Главна дирекция за борба с организираната престъпност в четвъртък от 16 часа, съобщи дир.бг.


Поводът са серия негови изявления за черно тото в България и за “незаинтересоваността на държавата и БФС за спиране на машинациите във футбола”.


В средата на септември Стоичков призова публично министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да се заеме с черното тото, което се разиграва във футболното ни първенство. Според бившия национал отборите, замесени в уреждането на мачове, са няколко, пише в. "Сега".


"Не е само един отбор, има и други. Ако Цветанов го е страх да бръкне в черното тото и да се нацапа, ще му дадем ръкавели. Да не нацапа бялата риза. Мен лично не ме е страх да говоря, от нищо не се страхувам", заяви тогава Христо Стоичков.


Той ще бъде разпитан и за двубоя между управлявания от него "Литекс" и "Каварна" на 12 май 2012 г. Тогава победи ловешкият тим. Не е ясно дали този мач е сред 16-те, които УЕФА обяви, че са съмнителни в България.


Според неофициална информация Христо Стоичков няма да е единственият, който ще бъде привикан в ГДБОП за обяснения. Според "Труд" антимафиотите изготвят списък с десетки шефове на футболни клубове и съдии, които са потенциален източник на информация и които ще трябва да дадат показания през ноември.


В изнесен наскоро доклад пред Комисията към Европейския парламент, която се занимава с проблемите с мафията и организираната престъпност, България се споменава два пъти - като част от 19-те страни от ЕС, в които има случаи на уговоряне на мачове и за връзки на футболните клубове с криминални елементи.


Авторът на доклада - Емине Бозкурт от Института за международни отношения и стратегии, твърди, че мафията в България използва този спорт за пране на пари и уреждане на мачове. Нейните заключения не съдържат задължителни предписания за страните.


От БФС обаче определиха доклада като некоректен, а президентът на съюза Борислав Михайлов заяви, че за последните 3 години в България е имало сигнали за не повече от 15-16 мача за черно тото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което