12.11.2008 17:33

Подгониха Ковачки за данъчни измами

Видян 1880 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследване за тежки данъчни  нарушения предприеха спецслужбите срещу небезизвестния самоковски бизнесмен Христо Ковачки.  Според данни на НАП нарушенията касаели данъчни злоупотреби в размер на милиони левове, съобщи  БГНЕС. Според слуховете най-вероятно става въпрос за източване на ДДС в особено големи размери.
Разследващите органи са извършили проверки в дома и офисите на бизнесмена, чието име се свързва с партия ЛИДЕР. Освен това Ковачки е бил привикан на разпит ГДБОП, след което е освободен срещу гаранция от 300 000 лв. Пресаташето му Десислава Филипова отрече появилата се информация за арестуването му и потвърди само за извършваната проверка на територията на негови имоти.
Както е известно преди години Христо Ковачки навлезе в енергийния бизнес. Той е собственик на мините „Бели Брег”,  „Чукурово” и  „Черно Море”, както и на магазини „Европа”, „Въгледобивна компания” ЕООД , а отскоро и на софийската общинска застрахователна компания. Той притежава и различни фирми в Сърбия. Според  класацията на списание „Слава“ за най- богатите българи енергийният бос притежава състояние, което се оценява на около 700 млн. лв. Ковачки зае 98-мо място в класацията на списание „Forbes“ за най-богатите бизнесмени от Източна Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху